etiketes_barcode_product_category
 
 
 
 
ΠΩΣ ΕΠΙΛΕΓΩ ΕΤΙΚΕΤΑ BARCODE;
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ -  ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Διαθέτουμε μια μεγάλη γκάμα σε διαστάσεις και τύπους θερμικών ετικετών για όλους τους εκτυπωτές barcode: ZEBRA, GODEX, SATO, BIXOLON, TSC.
 
 
 Δείτε εδώ τις διαθέσιμες διαστάσεις μας: 
 
Ωστόσο, οι πιο συχνα χρησιμοποιούμενες κατηγορίες ετικετών είναι οι εξής:
 
 
 

Θερμικές ετικέτες Eco (thermal labels):

Οι θερμικές ετικέτες τύπου ECO είναι μια εξαιρετική λύση για εκτυπώσεις σε προιόντα όπως (barcode, κείμενο, λογότυπο) τα οποίο βρίσκονται σε εσωτερικό χώρο. Δεν γίνεται χρήση μελανοταινίας.  

Τα ρολά αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κάθε θερμικό εκτυπωτή ετικετών.

Ο χρόνος ζωής κατα τον οποίο θα παραμείνει αναλοίωτη τόσο ετικέτα όσο και η εκτύπωση ειναι οι 6 μήνες.

Είναι επίσης ανθεκτικές για προϊόντα που αποθηκεύονται στη ψύξη στους 5°C για χρονικό διάστημα 5 ημερών.

Ετικέτες θερμικής μεταφοράς (transfer vellum labels): 

Στη συγκεκριμένη τεχνολογία εκτύπωσης γίνεται χρήση μελανοταινίας. Οι ετικέτες  θερμικής μεταφοράς μας εξασφαλίζουν μεγαλύτερη διάρκεια στο χρόνο, έως και 60 μήνες. Ιδανική λύση για χρήση σε προϊόντα, κιβώτια, δέματα, ράφια κλπ.

Ετικέτες θερμικές Top (thermal top labels): 

Έχουν μακρά διάρκεια ζωής, έως και 24 μήνες σε εσωτερικούς χώρους και μεγάλη ανθεκτικότητα σε χαμηλές θερμοκρασίες. Εξαιρετική λύση για κατεψυγμένα προιόντα που βρίσκονται ακόμα και σε θερμοκρασία βαθιάς κατάψυξης. Η τεχνολογία εκτύπωσης τους είναι άμεση θερμική οπότε δεν απαιτείται χρήση μελανοταινίας.  

Ετικέτες Πλαστικές (PP/PE labels): 

Οι πλαστικές ετικέτες εκτυπώνοται με την χρήση μελανοταινίας resin και wax/resin. Έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και δίνουν μια πιο όμορφη εμφάνιση στα προιόντα. Επίσης, επιδεικνύουν ανθεκτικότητα στην υγρασία και στο σκίσιμο. Υλικό Κατασκευής: (P.P.) πολυπροπυλένιο. 

Ετικέτες Removable θερμικές / θερμικής μεταφοράς:

Το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της κατηγορίας ετικετών είναι η ειδική κόλλα η οποία κάνει εύκολη την αποκόλληση και επανακόλληση των ετικετών. Μπορεί να είναι είτε θερμικές είτε θερμικής μεταφοράς αναλόγως τον τύπο του χαρτιού. Το ιδιαιίτερο αυτο χαρακτηριστικό της καθιστά ιδανικές για προσωρινή ετικετοποιήση, φαρμακεία ή φαρμακαποθήκες. 

Παρακάτω θα γίνει αναλυτική περιγραφή των διαφορετικών τύπων ετικέτας που υπάρχουν και που μπορείτε να παραγγείλετε στην BLP CONNEXION.


 

 

ΦΥΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΡΟΛΟΥ ΕΤΙΚΕΤΑΣ - ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

sxediagramma_etiketas_barcode

 

 

✔️  Διάκενο: το μικρό διάκενο το οποίο ξεχωρίζει την μια ετικέτα από την άλλη στο ρολό.

✔️  Πυρήνας: ο πυρήνας είναι η διάμετρος του άδειου χώρου στο κέντρο του ρολού ετικετών. Αναλόγως το είδος του εκτυπωτή υπάρχουν και οι αντίστοιχοι διάμετροι πυρήνα. (π.χ. φ20-φ40-φ76)

✔️   Ύψος Ετικέτας:   το ύψος που έχει έκαστη ετικέτα του ρολού από το άνω άκρο έως το κάτω. Το ύψος της ετικέτας, φυσικά καθορίζει και τον αριθμό των ετικετών ανά ένα δεδομένο μήκος ρολού.  

✔️  Πλάτος Ετικέτας: η απόσταση από τη μία πλευρά έως και την άλλη. Η χωρητικότητα του κάθε μοντέλου εκτυπωτή καθορίζει και το επιτρεπόμενο πλάτος ρολού και επομένως και της ετικέτας. Οι εκτυπωτές των 4 ιντσών παράγουν ετικέτες πιο στενές (π.χ. 108mm)  σε σχέση με τους εκτυπωτές 6 ιντσών (π.χ. 168mm).

✔️  Εξωτερική Διάμετρος Ρολού: είναι η διάμετρος όλου του σώματος του ρολού. Επισημαίνεται ό,τι κάποιοι διάμετροι ρολού μπορεί να είναι αρκετά μεγάλοι για έναν συγκεκριμένο τύπο εκτυπωτή. Ένα δεδομένο που  πρέπει να μας εφιστά την προσοχή όταν παραγγέλνουμε ρολλά ετικετών.

✔️  Σιλικονόχαρτο: οι ετικέτες εφάπτονται στην επιφάνεια του σιλικονόχαρτου, η οποία είναι ελάχιστα πιο πλατιά από την ετικέτα την ίδια, για την εύκολη αποκόλληση της

 
 
Η εκτύπωση Barcode είναι μια εκτύπωση που χρησιμοποιείται σε όλες τις υπηρεσίες, τους κλάδους και με πολλά διαφορετικά υλικά και παραλλαγές.
 
Επιπλέον, όταν εκτυπώνουμε γραμμωτό κώδικα για να έχουμε την επιθυμητή και αποτελεσματική αναγνωρισιμότητα του, θα πρέπει να έχουμε επιλέξει το κατάλληλο μέσο εκτύπωσης, να έχουμε αξιοπιστία υλικών και να έχουμε γνώση του περιβάλλοντος και της χρήσης του προιόντος. 
Αναλόγως συνθηκών και χρήσης, μπορούν να υπάρξουν αστοχίες όπως ξεθώριασμα του υλικού ή μουτζούρωμα.
 
Ως εκ τούτου, έχουμε ένα barcode το οποίο δεν μπορεί να διαβαστεί και είναι πρακτικά άχρηστο. 
 
 
Συνεπώς, είναι πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα της εκτύπωσης και της ετικέτας barcode και πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν κριτηρία διαφόρων ειδών πριν καταλήξουμε σε ετικέτα barcode για την επιχείρηση μας
kritiria_epilogis_etiketwn
Αναλυτικά.
__________________________________

Ποια είναι η διάρκεια ζωής  που χρειάζομαι για τις αυτοκόλλητες ετικέτες barcode; 

Ο κύκλος προίόντων και υπηρεσιών διαφέρουν απο κλάδο σε κλάδο.

Εαν το προιόν είναι ταχείας κατανάλωσης και πώλησης οπότε χρειαζόμαστε μια διάρκεια ζωής λιγότερο απο 6 μήνες, οι ετικέτες άμεσης θερμικής (direct thermal) είναι μια καλή και λογική επιλογή. Λόγω όμως του οτι είναι ευαίσθητες στη θερμότητα δεν συνίσταται για χρήση παραπάνω του 1 έτους. 

Σε περίπτωση που, τα προιόντα σας αποθηκεύονται για παραπάνω απο 6 μήνες στην αποθήκη, τότε χρειάζεστε τις ετικέτες θερμικής μεταφοράς οι οποίες είναι ανθεκτικές στο χρόνο. 

 

Σε τι περιβάλλοντα θα εκτίθεται η ετικέτα; 


Για εσωτερικούς χώρους, είναι ενδεδειγμένη η χρήση της άμεσης θερμικής ετικέτας (Direct Thermal). Η ετικέτα ECO είναι εύαίσθητη στο φώς και στη θερμοκρασία με αποτέλεσμα να έχει πολυ μικρη διάρκεια ζωής, σε εξωτερικούς χώρους. 


Για εσωτερικούς χώρους ή/και σε εξωτερικούς χώρους οι ετικέτες Thermal Transfer προσφέρουν την αξιοπιστία του υλικού που χρειάζεται η εκτύπωση barcode. Οι Ετικέτες Thermal Transfer είναι πιο κατάλληλες για χρήση σε εξωτερικούς χώρους από τις Direct Thermal.  Παρόλα αυτά εάν τα προιόντα βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο, εκτεθείμένα,  με δύσκολο περιβάλλον και καιρικές συνθήκες τότε χρειάζεστε μια ετικέτα εξαιρετικής αντοχής. Σε αυτή την περίπτωση, προτείνουμε ετικέτα όχι χαρτιού αλλα προπυλενίου (P.P.) η οποία είναι η πλέον κατάλληλη για σκληρές καιρικές συνθήκες. 

 

Χρειάζεστε μήπως μια ετικέτα με δυνατότητα επανακόλλησης;

Κάθε τύπος ρολλών ετικετών μπορεί να φτιαχτεί με την κόλλα προτίμησης σας.

Permanent : Στην περίπτωση που θέλουμε μόνιμη επικόλληση της ετικέτας στο προιόν τότε χρησιμοποιούμε μόνιμη κόλλα (permanent). Οι ετικέτες μόλις εφαρμοστούν, αφαιρούνται πολύ δύσκολα. 

Removable: Ο δεύτερος τύπος κόλλας είναι αυτός που αφαιρείται (removable). Οι ετικέτες, οι οποίες έχουν κόλλα removable, μπορούν να αφαιρεθούν και να επανακολληθούν χωρίς να αφήσουν υπολλέιματα κόλλας ή να υποστεί ζημία η ετικέτα. Οι αφαιρούμενες αυτοκόλλητες ετικέτες μπορούν να επανατοποθετηθούν εύκολα. Ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό όταν θέλουμε να ενημερώσουμε πληροφορίες προιόντος. 

 

Ποια είναι η υφή της επιφάνειας στην οποία θα εφαρμοστεί η ετικέτα;

Αναλόγως την επιφάνεια επικόλλησης θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί η ανάλογη κόλλα ή και το αναλόγο υλικό. Μια επιφάνεια μπορει να είναι τραχεία, λεία, παγωμένη ή υγρή. Οι τραχιές, ανώμαλες και υγρές επιφάνειες επικόλλησης απαιτούν την χρήση μιας πιο ισχυρής κόλλας. Σε δύσκολες καιρικές συνθήκες με εκτεθειμένα προιόντα, πέρα απο τη σωστή επιλογή κόλλας, προτιμετέο είναι να χρησιμοποιούνται μια ετικέτα πολυπροπυλενίου ή πολυεστέρα και όχι χαρτιού. 

 

Σε τι θερμοκρασία θα εκτεθεί η ετικέτα σας;

Η κάθε κόλλα τείνει να συμπεριφερεται διαφορετικά, αναλόγως το περιβάλλον της και αναλόγως τις τεχνικές προδιαγραφές της. Μπορεί μια κόλλα να έχει σχεδιαστεί να συμπερφερεται εξαιρετικά σε καταστάσεις κατάψυξης αλλά να μην αποδίδει το επιθυμητό, σε θερμό περιβάλλον και το αντίστροφο.  

tipoi_hartiou_etiketas_barcode
tipoi_kolas_etiketas_barcode
 
 
 
ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΈΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ  ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ
ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ.
 
 
 
 
 
 
thermikes_eco_etiketes
7_thermikes_top_frozen
2_thermikes_top_coated_etiketes
6_thermikis_metaforas_plastikes_pp
thermikis_metaforas_vellum_etiketes
8_thermikis_metaforas_metaliize
4_semi_gloss_thermal_transfer_etiketes
5_thermikes_plastikes_pp_etiketes