Πως διαλέγουμε τη σωστή μελανοταινία βάσει ετικέτας & εκτυπωτή;

10-01-2024
από
choose the right ink

 

Πως διαλέγουμε τη σωστή μελανοταινία βάσει ετικέτας & εκτυπωτή;

 

Πολλοί καταναλωτές δεν κατανοούν την σημασία της σωστής επιλογής μελανοταινίας σε συνάρτηση με την ετικέτα που έχουμε επιλέξει.

Όταν διαλέγουμε την λάθος μελανοταινία, πολύ πιθανόν οι ετικέτες να βγουν ξεθωριασμένες ή πολύ μαύρες. Μια λάθος μελανοταινία μπορεί επίσης να οδηγήσει σε πρόωρη φθορά της κεφαλής εκτύπωσης μηνες ή και χρόνια πριν την προγραμματισμένη αλλαγή της.

 

Μικρή υπενθύμιση:

Ο εκτυπωτής θερμικής μεταφοράς μεταφέρει (λιώνει) το μελάνι στην επιφάνεια των ετικετών σας. Οι μελανοταινίες έχουν μια επίστρωση, είτε με wax είτε με resin είτε με συνδιασμό των 2 (wax/resin).
Η μελανοταινία WAX συνδιάζεται άριστα με matte χαρτί ενώ η μελανοταινία resin συνδιάζεται καλύτερα με πλαστικές ετικέτες. Οι ετικέτες gloss βγάζουν ένα πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα όταν συνδιάζονται με μελανοταινία wax/resin.

 

Πως επιλέγουμε:

1. Το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να ελέγξουμε τις διαστάσεις.

 

Μια μελανοταινία εκτυπωτή πρέπει να έχει τουλάχιστον το ίδιο πλάτος με το ρολό ετικέτας & επιπλέον μερικά χιλιοστά πιο πλατιά. Εάν δεν έχει τη σωστή διάσταση, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εκτίθεται η κεφαλή εκτύπωσης πάνω στο υλικό της ετικέτας με αποτέλεσμα να έχουμε σταδιακή φθορά της κεφαλής εκτύπωσης λόγω τριβής. Πρέπει να είστε βέβαιοι πως η μελανοταινία που αγοράζετε έχει τις σωστές διαστάσεις για τον εκτυπωτή σας, ουσιαστικά δηλαδή εάν χωράει το ρολό μελανοταινίας στον εκτυπωτή.Γιa αυτό το λόγο κοιτάμε στα τεχνικά χαρακτηριστικά του εκτυπωτή μας:

α. μέγιστη εξωτερική διάμετρο μελανοταινίας

β. διάμετρος πυρήνα μελανοταινίας (1/2 ίντσας ή 1 ίντσας)

γ. μέγιστο μήκος μελανοταινίας (74-300-450)

Εάν δεν είστε σίγουροι καλέστε στο 210-6397567 ή  στείλτε μας email στο [email protected]

 

2. Πραγματοποιήστε test με δείγματα πριν εκτυπώσετε ποσότητα.


Προμηθευτείτε δείγματα (μπορούμε να σας βοηθήσουμε σε αυτό) & εκτυπώστε με την μελανοταινία & την ετικέτα που χρειάζεστε. Προσπαθήστε να ξύσετε την επφάνεια ούτως ώστε να ελέγξετε την αντοχή της εκτύπωσης. Εάν χρησιμοποιείτε χημικά, προσπαθήστε να ξύσετε το εκτυπωμένο κείμενο της ετικέτας με το χημικό που χρησιμοποιείται. Προσπαθήστε να προσαρμόσετε την σκοτεινότητα του εκτυπωτή ανάλογα. Ρυθμίστε την όσο το δυνατό χαμηλότερο έτσι ώστε να έχετε μια αποδεκτή θερμοκρασία. Βάσει εμπειρίας, οι μελανοταινίες wax μπορούν να εκτυπωθούν στην χαμηλότερη θερμοκρασία & ρύθμιση σκοτεινότητας ενώ μια μελανοταινία resin χρειάζεται υψηλή θερμοκρασία ή υψηλή ρύθμιση σκοτεινότητας.

 

Πριν μας παραγγείλετε ποσότητα, ζητήστε μας να ελέγξουμε & να δειγματίσουμε τις ετικέτες σας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε ποιότητα, αντοχή & εμφάνιση.